Festivalprogrammering

Houd deze pagina in de gaten voor de festivalprogrammering op de door jou gekozen voorstellingsdag. Er worden gaandeweg meer namen bekendgemaakt. De festivalprogrammering start elke voorstellingsdag om 16:00 en is vrij toegankelijk met een kaartje voor Thijl.

Zaterdag 30 juni:

Maarten Prak (UU, schrijver): Godsdientstwist ten tijde van de 80-jarige oorlog

Leo Smit Stichting
: Muziek uit de tijd van Van Gilse

Luke Deane: 
Melt me Down
Tegenwoordig is geluidsvervuiling overal, er is amper aan te ontsnappen. Wat nog erger is, is dat legers en overheden wapens aan het ontwikkelen zijn die onze oren kunnen beschadigen, één van onze meest delicate zintuigen. Als een componist, wiens leven draait om geluid en stilte, zet Luke Dean zich in om jouw oren te beschermen. Hij laat je zien hoe gevoelig het gehoor is en waarom we actief actie moeten ondernemen om er voor te zorgen.

Maandag 2 juli:

Els Stronks (UU): Onstaan Wilhelmus

Mischa van Tijn
(winnaar PCC): piano

Luke Deane: 
Melt me Down
Zie 30 juni.

Woensdag 4 juli:

Zahetsa Trio: pianotrio
Het Zahetsa Trio bestaat uit Hedwig Kok (20) op cello, Serena Vanheuverswijn (19) op viool en Sanne Berghuis (19) op piano. Ze spelen al 5 jaar samen en studeren allen aan het Utrechts Conservatorium.
Het repertoire is heel gevarieerd: ze spelen klassieke muziek uit klassieke, romantische en moderne stijlperiodes, maar hebben ook lichtere muziek in het repertoire, zoals zelf samengestelde medley’s.

Mischa van Tijn
(winnaar PCC): piano

Vrijdag 6 juli:

Wooden Soldiers

Jasper Schalks
Jasper Schalks is een singer-songwriter uit de Kop van Noord Holland, maar woont in Amsterdam. Sinds hij op zijn 15e zijn eerste cd van Bob Dylan kocht heeft stokoude folk en melancholische americana hem nooit meer losgelaten. In 2014 won hij de Lakeside Stories singer-songwritercontest in Hoorn en de Cool en Kompleks Singer-songwritercontest in Heerhugowaard. 2016 was voor hem een bewogen jaar: hij speelde 26 gigs bij Popronde en behaalde de finale van de Amsterdamse popsongcompetitie Mooie Noten. Ook verzamelde hij een band om zich heen, bestaande uit Leif de Leeuw op mandoline en pedal-steel, Mirte de Graaff op Viool en Madelief van Vlijmen op contrabas. Met deze band en enkele gastmuzikanten zal in maart zijn debuut-EP worden opgenomen, die naar verwachting in de herfst van 2017 zal uitkomen.

Demi Knight
Demi Knight (21) groeide op met Dolly Parton en Loretta Lynn. Dat ze dezelfde countrysound en volwassen stem als hen bezit, laat ze in 2015 horen aan heel Nederland door haar deelname aan ‘De Beste Singer/Songwriter van Nederland’. Hierna gaat het hard voor Knight. Ze speelt meer dan 20 shows in 3 maanden met Popronde, brengt haar eerste EP uit en vormt ondertussen haar band. Bassist Bram Schrijver, drummer Martijn Soeterbroek, gitarist Sam van Ommen en pianist Jasper Schalks maken de sound compleet. Afgelopen winter betrok het vijftal pop-walhallah Kytopia om hun debuutplaat op te nemen. Knight komt heel overtuigend over en klinkt met haar jonge leeftijd al behoorlijk doorleefd (New Folk Sounds). Voor liefhebbers van country en americana, in een fris jasje.

Zondag 8 juli:

Wordt binnenkort bekend

Woensdag 11 juli:

Omniband
De Omniband is een band die, zoals de naam suggereert, voor alles open staat. De drie bandleden Jochem, Douwe en Dorus schromen niet om alle muziekstijlen door elkaar te gooien, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en uit hun comfortzone te stappen. Zo speelt de band Fauré tot Piazzolla, Afrikaans tot Roemeense balkan, jazz en eigen composities. Kortom, we doen waar we zin in hebben! De band is ontstaan vanuit de gezamenlijke Opleiding Docent Muziek van Douwe en Dorus. Toen Jochem aan de Master Jazzhoorn begon was dit een hele toffe samenkomst en daarmee alle reden om de Omniband leven in te blazen. Geïnspireerd door o.a. De Wereldband en Het Ricciotti Ensemble trekken wij onze stoute schoenen aan en brengen wij chaos, muziek en leven in de brouwerij.

Leo Smit Stichting
: Muziek uit de tijd van Van Gilse

Mischa van Tijn
(winnaar PCC): piano

Vrijdag 13 juli:

Mischa van Tijn (winnaar PCC): piano

Katell Laveant
: de historische achtergrond van het karakter Tijl in de 16e eeuw

Zondag 15 juli:

Michiel Klinkhamer: Hongaarse revolutie en vrijheidsstrijd
Michiel Klinkhamer studeerde Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Hongaarse taal & Geschiedenis aan de Eötvös Lóránt Universiteit van Boedapest (ELTE).

Onder de oppervlakte van zijn werk speelt de thematiek van vrijheid, gelijkheid en broederschap, die sinds de Franse Revolutie van 1789 in Europa actueel is. Enkele van zijn beleidsadviezen zijn door de latere Hongaarse regering overgenomen, zoals het houden van bindende referenda en de invoering van een nieuwe grondwet.

Michiel Klinkhamer heeft tevens een blog www.michielklinkhamer.com, waar actuele ontwikkelingen worden besproken.

Fun on Damsquare
Fun On Damsquare is een vriendengroep met muziek als uit de hand gelopen hobby. De oorsprong van de band ligt zelfs in een vriendschap op de basisschool, maar nu, jaren later, spelen de heren nog iedere week samen. Hun songs variëren van lichte funky popnummers tot vuige rockmuziek, maar altijd met een twist. Zo maakt de band muziek voor een publiek met een brede smaak. Het resultaat: een geoliede muziekmachine met een ronkende motor.

Dinsdag 17 juli:

Wordt binnenkort bekend