Festivalprogrammering

Houd deze pagina in de gaten voor de festivalprogrammering op de door u gekozen voorstellingsdag. Er worden gaandeweg meer namen bekendgemaakt. De festivalprogrammering start elke voorstellingsdag om 16:00 en is vrij toegankelijk met een kaartje voor Thijl.

 

Zondag 15 juli:

Marjolein Marzacu en Sascha van Loenen – Concert (16:00 | Festivalplein)
Zangeres Marjolein Marzacu en gitarist Sascha van Loenen spelen een sfeervolle set. Perfect voor bij de borrel.

Fun on Damsquare – Band (17:30 | Festivalplein)
Fun On Damsquare is een vriendengroep met muziek als uit de hand gelopen hobby. De oorsprong van de band ligt zelfs in een vriendschap op de basisschool, maar nu, jaren later, spelen de heren nog iedere week samen. Hun songs variëren van lichte funky popnummers tot vuige rockmuziek, maar altijd met een twist. Zo maakt de band muziek voor een publiek met een brede smaak. Het resultaat: een geoliede muziekmachine met een ronkende motor.

Aanvoerders kwartet – Concert (18:15 | Dornier, museum)
De aanvoerders van de strijkers uit het USConcert spelen Dvorak. Geniet onder de vleugels van de vliegtuigen in het museum van de kort, maar krachtige concert.
Dit concert is op tijd klaar om ook de inleiding te kunnen horen.

Freek Duinhof – Inleiding op Thijl (18.45 | Festivalplein)
Dramaturg Freek Duinhof geeft een korte inleiding op de opera, waarin hij vertelt over het verhaal en de bijzondere kanten van deze productie.

 

Dinsdag 17 juli:

Fluit kwartet, leden van het USConcert – Concert (16:00 | Festivalplein)

Poulenc trio, leden van het USConcert – Concert (17:00 | Dornier, museum)
Pianist Tobias Janssen, hoboïst David Schelfhout en fagottist Gidon Laport laten u genieten van de prachtige muziek van Poulenc.

Michiel Klinkhamer: Hongaarse revolutie – Lezing (17:15 | Auditorium, museum)
Michiel Klinkhamer studeerde Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Hongaarse taal & Geschiedenis aan de Eötvös Lóránt Universiteit van Boedapest (ELTE).
Onder de oppervlakte van zijn werk speelt de thematiek van vrijheid, gelijkheid en broederschap, die sinds de Franse Revolutie van 1789 in Europa actueel is. Enkele van zijn beleidsadviezen zijn door de latere Hongaarse regering overgenomen, zoals het houden van bindende referenda en de invoering van een nieuwe grondwet.
Michiel Klinkhamer heeft tevens een blog www.michielklinkhamer.com, waar actuele ontwikkelingen worden besproken.

Freek Duinhof – Inleiding op Thijl (18.45 | Festivalplein)
Dramaturg Freek Duinhof geeft een korte inleiding op de opera, waarin hij vertelt over het verhaal en de bijzondere kanten van deze productie.