Locatie, festival & museumbezoek

Locatie: Nationaal Militair Museum   |   Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX Soest


Thijl is niet alleen opera, maar een compleet dagje uit. Voorafgaand aan de opera kunt een bezoek brengen aan het Nationaal Militair Museum en de festivalprogrammering. Ook is er op het terrein de gelegenheid tot dineren. Het geuzenkamp van Thijl bruist van leven!

Festivalprogrammering

Vanaf 16.00 uur kunt u genieten van prachtige muziek en interessante lezingen in en om het museum. In deze festivalprogrammering wordt op een ontspannen manier aandacht besteed aan de thematiek van de opera.
Kijk op de pagina festivalprogrammering voor de reeds bekende muzikanten en sprekers op uw festivaldag.

Museumbezoek

Nergens in Nederland komen de achterliggende vragen uit Thijl zo goed tot uiting als op de voormalige vliegbasis Soesterberg. Het Nationaal Militair Museum (NMM) op de voormalige vliegbasis stelt haar publiek dezelfde vragen als Thijl over de prijs van vrijheid en de keerzijden van doorgeslagen idealisme en nationalisme.

Het NMM programmeert tijdens Thijl de tentoonstelling Willem over de Tachtigjarige Oorlog, waardoor de opera en een museumbezoek naadloos op elkaar aansluiten.  Met een kaartje voor Thijl kunt u gratis een bezoek brengen aan het museum. Het museum is op voorstellingsdagen voor bezoekers van Thijl geopend van 10:00-19:00 uur.
Meer informatie vindt u op de website van het museum.

Omgeving

Ontdek ook de prachtige omgeving: het museum bevindt zich te midden van de Soesterduinen, een bosrijk gebied dat onderdeel is van de Utrechtse Heuvelrug. De opera maakt zich de omgeving eigen en brengt de schoonheid van de Soesterduinen naar het podium.

Theater

Thijl wordt opgevoerd in een speciaal gebouwd theater van zeecontainers, overdekt door de enorme luifel van het Nationaal Militair Museum. Dankzij een oplopende tribune is uw zicht overal in de zaal gegarandeerd.

Dineren bij Thijl

Voorafgaand aan de voorstelling is er de mogelijkheid om te dineren op het terrein. Bij de foodtrucks kunt u terecht voor verschillende hapjes en drankjes. De dinerreserveringen in het restaurant zijn inmiddels uitverkocht. Plaats nemen aan uw tafel kan tot 18.30 uur.

U kunt, indien u een diner gereserveerd heeft, ter plaatse kiezen uit verschillende gerechten:

Voorgerechten:

Zalm op toast met roomkaas en gemengde salade €7,50

Tomatensoep geserveerd met diverse toppings en basilicumolie €4,95

 

Hoofdgerechten:

Nasi met huisgemaakte boemboe, kipsaté, pindasaus, atjar en kroepoek €14,95

Vegetarische lasagne met gegrilde groenten, gegratineerd met oude kaas en geserveerd met brood en salade €14,95

Doradefilet met antiboise geserveerd met aardappelwedges en salade €16,50

 

 

Dessert:

Huisgemaakte alcoholvrije tiramisu €4,95

Vers fruit met een bol sorbetijs  €4,95