Festivalprogrammering

Houd deze pagina in de gaten voor de festivalprogrammering op de door u gekozen voorstellingsdag. Er worden gaandeweg meer namen bekendgemaakt. De festivalprogrammering start elke voorstellingsdag om 16:00 en is vrij toegankelijk met een kaartje voor Thijl.

 

 

Dinsdag 17 juli:

Kamermuziek door leden van het USConcert – Concert (16:00 | Festivalplein)
Twee ensembles, bestaande uit leden van het USConcert, spelen een luchtig programma voor bij een vroege borrel.

Poulenc trio, leden van het USConcert – Concert (17:00 | Dornier, museum)
Pianist Tobias Janssen, hoboïst David Schelfhout en fagottist Gidon Laport laten u genieten van de prachtige muziek van Poulenc.

Michiel Klinkhamer: Hongaarse revolutie – Lezing (17:15 | Auditorium, museum)
Michiel Klinkhamer studeerde Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Hongaarse taal & Geschiedenis aan de Eötvös Lóránt Universiteit van Boedapest (ELTE).
Onder de oppervlakte van zijn werk speelt de thematiek van vrijheid, gelijkheid en broederschap, die sinds de Franse Revolutie van 1789 in Europa actueel is. Enkele van zijn beleidsadviezen zijn door de latere Hongaarse regering overgenomen, zoals het houden van bindende referenda en de invoering van een nieuwe grondwet.
Michiel Klinkhamer heeft tevens een blog www.michielklinkhamer.com, waar actuele ontwikkelingen worden besproken.

Freek Duinhof – Inleiding op Thijl (18.45 | Festivalplein)
Dramaturg Freek Duinhof geeft een korte inleiding op de opera, waarin hij vertelt over het verhaal en de bijzondere kanten van deze productie.