Maak Thijl 2018 mogelijk

Doneer direct €25 Doneer direct €50

Doneer nu vanaf €50,- en maak kans op een kamermuziekconcert bij u thuis!

Thijl 2018 is een uniek project in de cultuurwereld: acht studenten zetten zich in om de grootste Nederlandstalige opera ooit geschreven terug op het toneel te brengen.

Ondanks de vele horden onderweg zijn de voorbereidingen ontzettend ver: de bladmuziek is noot voor noot gedigitaliseerd, aan de muziek wordt druk gerepeteerd en de organisatie heeft de steun van een enorm netwerk aan partners. Toch heeft Thijl ook uw steun nog hard nodig. 

Crowdfunding

Om daadwerkelijk een groots decor te kunnen bouwen en iedereen op het toneel van de beste kostuums te voorzien, is een bedrag nodig van 30.000 euro. Steun de crowdfundingsactie van Thijl en profiteer van diverse voordelen en exclusieve tegenprestaties. Als donateur kunt u bovendien profiteren van de voordelige culturele ANBI-status van Stichting LustrumOpera. 

Zakelijk

Met uw zakenrelaties naar Thijl of een partner worden van de productie? Dat kan! Met een partnerschap voor Thijl zit u op de beste plaatsen tijdens een geheel verzorgde avond, bereikt u een landelijk publiek in onze mediacampagne en adverteert u doelgericht naar onze bezoekers.
Reserveer uw exclusief afgestemde arrangement via
martijn@thijl2018.nl

Neem voor vragen contact op met Martijn van Veggel: [email protected] / +31 (0)6 830 29 270

Het voordeel van schenken aan een culturele ANBI

Stichting LustrumOpera is door de belastingdienst aangemerkt als culturele ANBI. Een gift aan Thijl 2018 zonder tegenprestatie is daarom fiscaal aftrekbaar – hoe meer u doneert, hoe meer belastingvoordeel u heeft.
Door de culturele ANBI-status van de stichting, is uw gift voor 125% aftrekbaar van de inkomstenbelasting: uw gift wordt dus feitelijk met 25% verhoogd, zonder dat het u iets extra’s kost. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen levert dit bijvoorbeeld bij een schenking van €500 het volgende netto voordeel op:

Uw gift €500 €500
Aftrekbaar bedrag €625* (125% van €500) €625* (125% van €500)
Belastingvoordeel €325 (bij belastingtarief 52%) €255 (bij belastingtarief 40,8%)
U betaalt netto €175 €245

* Dit bedrag geeft u op bij de belastingdienst

Met andere woorden: een schenking van €500 kost u slechts €175 respectievelijk €245, afhankelijk van het geldende belastingtarief. Giften zijn fiscaal aftrekbaar wanneer het totaal van al uw gedane giften aan ANBI-instellingen in één kalenderjaar het drempelbedrag overschrijdt: minimaal 1% van uw inkomen, en minimaal €60. Alles wat u boven dit drempelbedrag schenkt, mag u tot maximaal 10% van uw drempelbedrag van uw inkomstenbelasting aftrekken. Dit maximumbedrag wordt verhoogd met het verhoogde aftrekbedrag voor giften aan een culturele ANBI. De maximale verhoging bedraagt jaarlijks €1.250. Meer informatie over uw fiscale voordeel vindt u op de website van de belastingdienst.

Wanneer u gebruik wenst te maken van de fiscaal voordelige culturele ANBI-status van Stichting LustrumOpera, kunt u uw donatie overmaken op IBAN NL60RABO0168782758 ten name van Stichting LustrumOpera te Utrecht. Opdat wij u op de hoogte kunnen houden van de voortgang en u uit kunnen nodigen voor de concertreeks in juli 2018, verzoeken we u uw naam- en adresgegevens per mail te sturen naar [email protected].