Thijl 2018: waar en wanneer

De locatie: Het Nationaal Militair Museum te Soesterberg

Nergens in Nederland komen de achterliggende vragen uit Thijl zo goed tot uiting als op de voormalige vliegbasis Soesterberg. Het Nationaal Militair Museum (NMM) stelt haar publiek dezelfde vragen als Thijl over de prijs van vrijheid en de keerzijden van doorgeslagen idealisme en nationalisme. Het NMM programmeert tijdens Thijl een tentoonstelling over de Tachtigjarige Oorlog, waardoor Thijl naadloos aansluit op de thematiek van het museum.

Ontdek ook de prachtige omgeving: het museum bevindt zich te midden van de Soesterduinen: een bosrijk gebied dat onderdeel is van de Utrechtse Heuvelrug. De opera maakt zich de omgeving eigen en brengt de schoonheid van de Soesterduinen naar het podium.

 

Muziek, historie, actualiteit, feest. Thijl 2018 is meer dan een opera alleen.

Speeldata

Zaterdag 30 juni (première)
Maandag 2 juli
Woensdag 4 juli
Vrijdag 6 juli
Zondag 8 juli
Woensdag 11 juli
Vrijdag 13 juli
Zondag 15 juli
Dinsdag 17 juli

De opera Thijl vindt ’s avonds plaats, voorafgegaan door een festivalprogrammering in de middag. Tevens is met een kaartje voor Thijl het Nationaal Militair Museum te bezoeken en is er op het terrein gelegenheid tot dineren.

De kaartverkoop start op 29 maart. Eerder toegang tot de kaartverkoop? Steun Thijl en krijg twee weken eerder toegang tot de beste plaatsen!
Draag bij aan Thijl 2018